Veikla Apie mane Projektai Kontaktai

Mechanizmų automatizavimo algoritmų kūrimas ir programavimas

Mechanizmų automatizavimo algoritmų kūrimas ir programavimas

Vienas didžiausių ir atsakingiausių mano laisvalaikio darbų buvo prisidėjimas prie antžeminio mobilaus metrinių radijo bangų radaro kūrimo.

Mano atsakomybės šiame projekte buvo:

  • sukurti automatikos algoritmus platformos (priekabos) horizontavimui, antenos išskleidimui/suskleidimui ir antenos sukimosi greičio valdymui;
  • atlikti savo dalies elektros schemų montavimo patikrinimą ir klaidų paiešką;
  • sukonfigūruoti visus su šiomis sistemomis susijusius automatikos įtaisus (enkoderiai, servo pavarų ir asinchroninių variklių dažnio keitikliai, valdikliai ir k.t.);
  • suprogramuoti šių sistemų automatinius algoritmus.

Kadangi teko dirbti ant jau mechaniškai pilnai surinktos sistemos, tai programuojant mažiausios klaidos galėjo baigtis dideliais nuostoliais. Šiame projekte susidūriau su sinchronizuotais servo pavarų valdymais, tiksliais pozicionavimais tiek su servo pavaromis, tiek ir su asinchroniniais varikliais. Procesų lygiagretinimu. Taip pat viena iš įdomių patirčių buvo platformos horizontavimas be slėgių, svorio ir kitų jutiklių, naudojant tik elektros pavaras ir pasvyrimo kampo jutiklį (visos platformos atramos turėjo tvirtai atsiremti į žemę ir išlyginti platformą horizonto atžvilgiu).

Visą procesą padariau valdomą vieno mygtuko paspaudimu.

Platformos horizontavimo ir antenos išskleidimo/suskleidimo veikimo fragmentus galite peržiūrėti šioje vaizdo medžiagoje: